Csirkemáj zsírban lesütve
sponsored links
Megint egy óriási recept: fogj egy darab májat és süsd meg zsírban! :) De oly sokszor bebizonyosodik, hogy a legegyszerûbb dolgok is nagyon finomak tudnak lenni. Mivel a csirkemájat csak ketten esszük a férjemmel, ezért a fél kilós adagból jutott 20 dkg erre a célra is. De egy-egy házibuli alkalmával mind a fél kilót felhasználnám, mert olyankor is nagy sikere szokott lenni. Lehet tök egyszerûen csinálni és egy kicsit odafigyelõsebben is, attól függõen, hogy mennyi idõnk és kedvünk van éppen hozzá. ( a képen egy kis maradék...)
A májakat megmossuk, leszárítjuk, kettévágjuk, a nem tetszõ részeket (erek, zsír, akármi) levágjuk. Idõ és kedv esetén itt lehet például fokhagymás tejbe áztatni pár órára, majd újra alaposan leszárítani, de áztatás nélkül is mûködik a dolog. Sózzuk, borsozzuk (esetleg majoránna, kakukkfû is jöhet), majd közepesen forró ...