Csirkemáj rántva
sponsored links
Egyszerû poszt, ami leginkább azoknak szól, akik talán most vesznek elõször fakanalat a kezükbe, és indulnak felfedezni a gasztronómia világát. Mi, akik már régebben szembesülünk kudarcokkal és sikerekkel, már tudjuk, a csirkemájat kirántani egyszerû és gyors, ámde igen veszélyes üzemmód. Én úgy szoktam megállítani - néha sikerül is - vagy mérsékelni azt hogy a máj kicsapja a forró olajat, hogy jól szárazra törlöm, persze miután megtisztítottam a szívtõl, vesétõl - már, ha nem tiszta májat vettem - és kicsit átmostam. Szóval tisztítás, mosás, és jöhet a jobb minõségû papírtörlõ. Olcsóval nem érdemes kísérletezni, mert igencsak ráragad.
Sokszor hallottam, nem lehet sózni, mert megkeményedik. A sertésre ez igaz is, viszont a csirkemájat nyugodtan lehet, nyersen, még sütés elõtt. A panír teljesen klasszikus: liszt, tojás, prézli.
Amire még vigyázni kell, az az epe. Ha bármi zöld elszínezõdés van a májon, akkor már ráfolyt az ...