Csirkemáj paradicsomos zöldbabbal
sponsored links
Kijelenthetem, hogy ez a fogás nagyon, de nagyon finom, és egyszerûsége ellenére különleges is, fõleg ha házilag nevelt tyúk májából, és a kertben termesztett zöldbabból és paradicsomból készítjük el. Ez tényleg egy olyan ebéd volt amihez semmit, de semmit nem kellett vennem, minden kikerült otthonról. És a házi tyúkmájról ódákat tudnék zengeni, sárga volt, és annyira krémes, hogy szinte elolvadt a szánkban.
Hozzávalók (2 - 3 személyre): 25 - 30 dkg csirkemáj (két hízott házi tyúk mája), 30 dkg fagyasztott zöldbab, 4 - 5 szál zöldhagyma, 5 dl házilag eltett paradicsomlé, 1 evõkanál liszt, ízlés szerint 2 kávéskanál cukor, só, bors, kevés olaj, kevés vaj.
Elkészítése: A zöldhagymák fehér részét levágjuk, finomra aprítjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a még fagyos zöldpaszulyt, 1 - 2 dl meleg vizet töltünk rá, sózzuk, puhára pároljuk. Amikor a paszuly megpuhult megszórjuk a liszttel, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a zöldhagymák felaprított zöld szárát, két kávéskanál cukrot, és besûrítjük.
A vajat felforrósítjuk és a májat mindkét oldalán átsütjük benne, de csak annyira, amíg fogvájóval megszúrva nem jön rózsaszín lé ki belõle. Amikor megsült megsózzuk, és a paradicsomos zöldbabbal tálaljuk.
Hozzávalók (2 - 3 személyre): 25 - 30 dkg csirkemáj (két hízott házi tyúk mája), 30 dkg fagyasztott zöldbab, 4 - 5 szál zöldhagyma, 5 dl házilag eltett paradicsomlé, 1 evõkanál liszt, ízlés szerint 2 kávéskanál cukor, só, bors, kevés olaj, kevés vaj.
Elkészítése: A zöldhagymák fehér részét levágjuk, finomra aprítjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a még fagyos zöldpaszulyt, 1 - 2 dl meleg vizet töltünk rá, sózzuk, puhára pároljuk. Amikor a paszuly megpuhult megszórjuk a liszttel, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a zöldhagymák felaprított zöld szárát, két kávéskanál cukrot, és besûrítjük.
A vajat felforrósítjuk és a májat mindkét oldalán átsütjük benne, de csak annyira, amíg fogvájóval megszúrva nem jön rózsaszín lé ki belõle. Amikor megsült megsózzuk, és a paradicsomos zöldbabbal tálaljuk.