Csirkemáj gombás polentával.
sponsored links
A bevásárlás során vettem néhány darab csirkemájat, gombát, a tervem pedig az volt, hogy egy gyorsan elkészíthetõ, könnyû ebédet készítek. Konkrét ötletem akkor még nem volt, de mire hazaértem a vásárlásból, már kezdett összeállni a fejemben az ebéd. A konyhaszekrénybe benyúlva aztán a kezembe került a kukoricadara, és rögtön el is dõlt, hogy polentát fõzök a sült csirkemáj mellé. Méghozzá gombás polentát. Emlékszem gyerekként meg nem kóstoltam volna a kukoricadarából készült kását, pedig az anyu igen sokszor fõzött magának.(csakis saját magának, mert a családból senki nem ette meg rajta kívül) Aztán az évek múlásával sokat változik az ember ízlése, így ma már én is szívesen készítek polentát akár köretnek, vagy éppen levesbetétnek.
Hozzávalók:
4-5 db csirkemáj
2 ek olívaolaj
só
õrölt fehér bors
kakukkfû ...