Csirkemelles spenótleves
sponsored links
Ízletes, egyszerû tavaszi leveske, spenótrajongóknak, de nem csak nekik melegen ajánlom.
Csirkemelles spenótleves
Hozzávalók: 25 dkg csirkemell, 1 fej hagyma, 50 dkg spenót, 3-4 cikk fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, 1 tojássárga, só, kevés vaj.
Elkészítése: A csirkemellet megmossuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A felforrósított vajban a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, majd belerakjuk a megmosott, kisebb darabokra tépkedett spenótleveleket, és a zúzott fokhagymát. Sózzuk és addig fõzzük, amíg a hús és a spenót megpuhul. A lisztet a tejszínnel és a tojássárgával elkavarjuk, majd behabarjuk a levest.