Csirkemell zöldséggel sütve, petrezselymes krumplival
sponsored links
Itt a kánikula, és elindulnak a sütögetések. Én nem is értem, hogy miért nem húzódik be ilyenkor mindenki a jó, hûvös szobába, ha teheti? Miért tüzeskedik, miért hevíti magát még jobban? Én minden esetre nyáron inkább egyszerû, hideg gyümölcsleveseket és könnyen, gyorsan elkészíthetõ ételeket szeretek fõzni. Bár kivételes alkalmak persze vannak.
Most vasárnap csirkemellet sütöttem vegyes zöldségekkel, rántott májat, és mellet.
Hozzávalók:
3 csirkemell filé leesõ darabjait használtam fel és még egy félbevágott szeletet kockára vágva.
Együtt sütöttem a serpenyõben ezekkel a zöldségekkel:
8 ujjnyi vékony új sárgarépa
5 kisujjnyi új zöldség
negyed nagy karalábé
egy kis új hagyma
1 dl zöldborsó
2 közepes új krumpli kis kockákra vágva
Egy dl olajat felforrósítottam, a karikára vágott hagymát tettem bele elõször, majd az összes hozzávalót. Sóztam, fehér borsot szórtam rá, és lassú tûzön, fedél nélkül sütöttem. Inkább rázogatni kell, mint forgatni, mert a gyenge zöldségek könnyen szétmállanak. Ha sül, és nem fõ, akkor egészen más íze lesz. Érdemes kipróbálni.
Õ forró olajba rakja a vékony karikára vágott krumplit, és ha lepirult, fordít rajta egyet, aztán forgatja, amíg szépen megpirul az egész. Aztán sózza, sok borsot szór rá, és sok petrezselymet. Így inkább sül, mint párolódik. Nagyon finom ez a változat is. Végül is az összes zöldség sült, és nem párolódott.