Csirkemell vörösboros-tejszínes gombával
sponsored links
Hozzávalók
2 db egész filézett csirkemell
80 dkg erdei gomba
só
frissen õrölt bors
kakukkfû
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
A csirkemellet félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és a felolvasztott vajon, közepes lángon kb. 15 percig sütjük, amíg a hús el nem készül, közben forgatjuk, hogy minden oldala piros legyen. A húst kivesszük, és a maradék vajon kisebb adagokban megsütjük a gombát, majd valamennyit visszatéve az edénybe, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Felöntjük vörösborral, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, visszatesszük a húst és közepes lángon a következõ forrásig melegítjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Egyszerûen, gyorsan elkészíthetõ étel. Lehetõség szerint illatos, karakteres ízû erdei gombát használjunk.
A recept a Kifõztük magazin 2014. évi áprilisi számában is megjelent.