Csirkemell tökmagos bundában krumplisalátával
sponsored links
Immár 10 napja, hogy elköltöztünk Ausztriába kis családommal. Elhatároztam, hogy ki fogom próbálni az itt divatos kajákat, és itt a blogon is megosztom Veletek, mi lett a végeredmény. :) Elsõként egy nem túl bonyolult, de mégis nagyon finom fogást néztem ki a Kärtner Küche címû szakácskönyvbõl. Az aprított tökmagba panírozott hús valójában nem is annyira karintiai, mint stájer eredetû, de itt is nagyon szeretik, sõt mi több, a boltban készen kapható az aprított tökmag-panír. Köretként az országszerte nagyon népszerû "Erdäpfelsalat", vagyis krumplisaláta került az asztalra, ezt a Sacher szakácskönyvben található alaprecept szerint készítettem el.
Hozzávalók a húshoz: 1 kg csirkemell filé kissé kiklopfolva, vagy szeletekre vágva, 3 tojás, 3 evõkanál rétesliszt, 1 kiskanál mustár, só, frissen õrölt bors, citromlé, 150 g aprított ...