Csirkemell tahiniszósszal, szõlõlevélben
sponsored links
A mese spirituális felfedezõ út, és ennél fogva a legéletszerûbb, mivel úgy tárja fel az emberi életet, ahogy lelkünk látja, érzi vagy érleli magában.
(Vavyan Fable)
Hetek óta spájzkutakodásban vagyok. Igyekszem elhasználgatni a tavaly eltett dolgokat. Így leltem rá a szõlõlevélre, harissára. Most kivételesen nem dolmadest készítettem belõle, hanem csirkemellet tekertem át vele, amit harissával fûszereztem. De a lényeg a tahiniszósz, amit még készítettem hozzá. Isteni. Máskor is csinálok, mert sokmindenhez jó.
Például baba ghanoush-hoz, ami egy Közel-Keleti padlizsánkrém tahiniszósszal ízesítve, amit pitakenyérrel fogyasztanak. De kitûnõ az elkövetkezõ grillszezonra is, mert grillezett húsok mellé is fantasztikus, de csíkokra vágott nyers vagy grillezett zöldségekhez is kiváló: uborkához, pritamin vagy kápiapaprikához, paradicsomhoz, padlizsánhoz, hagymához, stb...
Hozzávalók a tekercsekhez 2 fõre: ...