Csirkemell sütõben sütve panko bundában, karfiolpürével
sponsored links
A panko morzsa a japánok panírozásra használt, külön erre a célra sütött kenyérbõl készült morzsája. "Szilánkszerû, szálkás, száraz pelyhekbõl áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülõ panír "sündisznós" lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegõs állagot eredményez. Ezért terjedt el a használata az európai csúcsgasztronómiában is. Ázsia boltokban nálunk is kapható." (Fûszerlexikon"
A csirkemellet szeletekre vágtam, és a szokásos módon paníroztam, de zsemlemorzsa helyett panko morzsába forgattam. Egy tepsibe sütõpapírt tettem, kevés olajat kentem rá, belefektettem a bepanírozott hússzeleteket, a tetejét olajjal megspricceltem, és 180 fokra elõmelegített sütõben, egyszer átfordítva ...