Csirkemell steak olaszosan - paradicsommal, bazsalikommal, (bivaly)mozzarellával sütve. Karcsúsítás élvezettel!
sponsored links
Újabb rém egyszerû fogás, melyet a napokban készítettem a karcsúsítás élvezett - szelektív étkezés jegyében. Már a fõcímbõl lejön szerintem, hogy sem az összetevõkkel, sem a végsõ íz élménnyel nagy mellényúlást nem követhettem el.
Ha öt pontot ér maga az étel, akkor plusz két pont jár a prémium mozzarellának, mely ez esetben bivalytejbõl készült. Az ára körülbelül duplája, melyet minõségben, íz élményben is megszolgál.
Nem olyan régen beszélgettünk gasztroblogger fórumon arról, hogy hol lehet bivalymozzarellát kapni, és arra jutottunk, hogy hellyel-közzel beszerezhetõ.
Természetesen tehéntejbõl készült mozzarellával is "éri a pénzt" ez a fogás, én úgy fogalmaznék, hogy a Mozzarella di Bufala a hab a tortán.
Hozzávalók 5 adaghoz:
- 5 fél csirkemell, egyenként 16-18 dkg-osak
- 50 dkg mozarella vagy Mozzarella di Bufala (jelen esetben Mozzarella di Bufala Campana-t használtam, ez a legértékesebb, teljes bivalytejbõl készült mozzarella. 20 dkg-os kiszerelésben 769 Ft-ért vásároltam az Intersparban)
- 10 friss bazsalikomlevél ...