Csirkemell roston,zöldbabbal és sajtmártással
sponsored links
Ha már hús...
Úgy vettem elõ ehhez az ételhez a hozzávalókat a fagysztóból,mint valami kincseket.Mert nagyon fogy a bab és a csirkekészlet is.Pedig ez utóbbit egy bõ hónap múlva feltölthetjük háznál vett példányokkal,s a zöldbab helyét meg úgyis átveszi tavasszal az isteni zöldspárga.
Szóval magam is meglepõdtem,hogy mennyire meg vagyok hús nélkül.De azért hosszútávon biztosan nem mondanék le róla,mikor ilyen finomakat ehetek.
Csirkemell roston,zöldbabbal és sajtmártással
Szezonjában zöldspárgát grillezek mellé,de az év többi szakában jól helyettesíti a zöldhüvelyû vágottbab,amit elsõsorban ezen étel kedvéért teszek minden évben a fagysztóba.
Hozzávalók(2 személyre):
egy kisebb csirkemellfilé
kb.15 dkg zöldhüvelyû,zsenge vágottbab
3-4 közepes burgonya
vaj,tej,só,bors
a sajtmártáshoz:
2 dl tejszín
20 dkg sajt(gouda,trappista,vagy kemény és ömlesztett sajt felesben)
só,frissen õrölt fehérbors
zöldfûszer:petrezselyem vagy bazsalikom
A húst felszeletelem,sózom és félreteszem.A burgonyákat meghámozom és felkockázva,sós vízben puhára fõzöm.Krumplinyomóval összetöröm,hozzákeverek egy diónyi vajat majd tejjel,sóval,cukorral habosra keverem.
A babot forró,sós vízben puhára fõzöm,majd lecsepegtetem.Közben a tejszínt felforralom leveszem a tûzrõl és belekeverem a sajtot:általában ömlesztett és reszelt keménysajtot felesben.Addig kell kevergetni,míg a sajtok szépen elolvadnak,és egynemû krémes mártás lesz.Enyhén sózom borsozom,és apróra vágott friss fûszernövényt szórok bele.
A hússzeleteket forró serpenyõben,kevés olívaolajon 2-2 perc alatt mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a sajtmártást szívesebben teszem a hússzeletek és a bab alá,mert így mutatósabb,mintha leönteném vele az ételt.
Úgy vettem elõ ehhez az ételhez a hozzávalókat a fagysztóból,mint valami kincseket.Mert nagyon fogy a bab és a csirkekészlet is.Pedig ez utóbbit egy bõ hónap múlva feltölthetjük háznál vett példányokkal,s a zöldbab helyét meg úgyis átveszi tavasszal az isteni zöldspárga.
Szóval magam is meglepõdtem,hogy mennyire meg vagyok hús nélkül.De azért hosszútávon biztosan nem mondanék le róla,mikor ilyen finomakat ehetek.
Csirkemell roston,zöldbabbal és sajtmártással
Szezonjában zöldspárgát grillezek mellé,de az év többi szakában jól helyettesíti a zöldhüvelyû vágottbab,amit elsõsorban ezen étel kedvéért teszek minden évben a fagysztóba.
Hozzávalók(2 személyre):
egy kisebb csirkemellfilé
kb.15 dkg zöldhüvelyû,zsenge vágottbab
3-4 közepes burgonya
vaj,tej,só,bors
a sajtmártáshoz:
2 dl tejszín
20 dkg sajt(gouda,trappista,vagy kemény és ömlesztett sajt felesben)
só,frissen õrölt fehérbors
zöldfûszer:petrezselyem vagy bazsalikom
A húst felszeletelem,sózom és félreteszem.A burgonyákat meghámozom és felkockázva,sós vízben puhára fõzöm.Krumplinyomóval összetöröm,hozzákeverek egy diónyi vajat majd tejjel,sóval,cukorral habosra keverem.
A babot forró,sós vízben puhára fõzöm,majd lecsepegtetem.Közben a tejszínt felforralom leveszem a tûzrõl és belekeverem a sajtot:általában ömlesztett és reszelt keménysajtot felesben.Addig kell kevergetni,míg a sajtok szépen elolvadnak,és egynemû krémes mártás lesz.Enyhén sózom borsozom,és apróra vágott friss fûszernövényt szórok bele.
A hússzeleteket forró serpenyõben,kevés olívaolajon 2-2 perc alatt mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a sajtmártást szívesebben teszem a hússzeletek és a bab alá,mert így mutatósabb,mintha leönteném vele az ételt.