Csirkemell ropogós panírban édesburgonyapürével (batata) és medvehagymás karfiolszósszal
sponsored links
Amikor vásárolok és valami kevésbé ismert alapanyagot teszek az üzlet zöldséges részlegén a mérlegre, az eladó többnyire megkérdezi,hogy "hát, ezzel mit lehet kezdeni". Volt már, hogy a gyömbérre, volt hogy a cikóriára vagy éppen a bakszakállra csodálkozott rá az eladó hölgy, hogy - "jé, ebbõl meg mit fog fõzni?"...
Mikor a batata gumóval, vagy más néven édesburgonyával a kezemben közelítettem a mérleg felé, már vártam a szokásos kérdést,amit persze meg is kaptam. Kifejtettem neki, hogy gyakorlatilag bármit, amit az ember krumpliból készítene, azt meg lehet batatából is csinálni, csak ennek kissé édeskés, kissé a sütõtökre emlékeztetõ az íze, ezt bele kell kalkulálni. Hazafélé autózva én is elgondolkodtam, hogy tényleg most éppen mit is fogok belõle készíteni, aztán végül a legegyszerûbb, a püré mellett ...