Csirkemell ropogós kukoricabundában

2012-02-24

sponsored links


Szegeden pár hónapja nyílt egy új bevásárlóközpont, benne azzal a bizonyos csirkés gyorsétteremmel. Mondanom sem kell, hogy a gyerekek azonnal megrohanták, az én fiaim is nagyon szeretik, a többi szülõtõl tudom, hogy szinte kihagyhatatlan náluk is ha Szegeden járnak. Pár hete dolgunk volt a bevásárlóközpont közelében, a kisfiam természetesen ott szeretett volna enni. Vett ropogós csirkemell menüt, mit tudom én, mi volt a neve (én inkább a mellette lévõ török büfét részesítettem elõnyeben). Ránéztem a tálcájára mikor mellém ért és dobtam egy hátast, három mini csirkemell, csicsogó, halvány bundában, pár szem, kétségtelenül szép sült krumplival, és szerintem kissé vizezett üdítõvel igen csak húzós áron. Kértem tõle egy falat húst, hát nem ájultam el tõle, de megígértem neki, hogy ezután én is fogok ilyet készíteni. Régen, amikor kisebb volt, sûrûn sütöttem, fõként mikor próbálkoztunk egy ideig a gluténmentes diétával, de azután elmaradt, már nem is emlékezett rá. Azóta viszont szinte hetente kell sütnöm. Hétvégére is leadta már a rendelést.

A recept pofon egyszerû, azt hittem, szinte mindenki ismeri, de olyan sokszor mondtam el mostanában, hogy muszáj inkább leírnom.
Kell hozzá csirkemell, valamilyen grill fûszer, ha csípõsen szeretik, akkor kis õrölt chili, de lehet egyszerûen csak fokhagymával is ízesíteni, vagy csak sóval és borssal. 
Kell hozzá joghurt. Én a görög joghurtot részesítem elõnyben, az jó sûrû, szépen bevonja a húst.
Kell hozzá natúr reggelizõ kukoricapehely, a Dm-bõl szoktam beszerezni a bio változatot. Régebben lehetett ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/02/cs...

sponsored links

Keres?s