Csirkemell-párizsi
sponsored links
Hozzávalók: 1,2 kg csont nélküli csirkemell, 20 dkg füstölt sajt, 2 dl kásásra fagyasztott húsleves, 2 dl tejszín, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 1,5 evõkanál só, 1 evõkanál fehérbors, 1 evõkanál fûszerpaprika, 1 teáskanál fokhagymapor.
Elkészítése:
1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük.
2. Kislyukú darálón ledaráljuk.
3. Hozzáadjuk a félig fagyott húslevest és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
4. Hozzáadjuk a keményítõt, a tejszínt meg a fûszereket.
5. A masszát alaposan összekeverjük.
6. Étkezési fóliára teszünk egy adag masszát, rárakjuk a csíkokra vágott sajtot.
7. Befedjük egy újabb adag masszával, majd a fólia segítségével feltekerjük, a végeket szorosan bekötjük.
8. A párizsi rudat alúfóliába tekerjük , tepsibe helyezzük, felöntjük vízzel és forró sütõben, 30 percig gõzöljük.
Tippek:
- ? A fenti adagból két rúd párizsi lett. A masszát mûbélbe is tölthetjük.
- ? A mûbeles változatot füstölni is lehet.
- ? Tetszés szerint készíthetjük paprikával, sonkával, snidlinggel vagy egyéb hozzávalókkal.
- ? A kész párizsit hûtõben egy hétig tárolható.