Csirkemell-párizsi

2018-04-27

sponsored links



Hozzávalók: 1,2 kg csont nélküli csirkemell,  20 dkg füstölt sajt, 2 dl kásásra fagyasztott húsleves, 2 dl tejszín, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 1,5 evõkanál só, 1 evõkanál fehérbors, 1 evõkanál fûszerpaprika, 1 teáskanál fokhagymapor. 

Elkészítése


1.      A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük.
2.      Kislyukú darálón ledaráljuk. 
3.      Hozzáadjuk a félig fagyott húslevest és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
4.      Hozzáadjuk a keményítõt, a tejszínt meg a fûszereket.


5.      A masszát alaposan összekeverjük. 
6.      Étkezési fóliára teszünk egy adag masszát, rárakjuk a csíkokra vágott sajtot. 
7.      Befedjük egy újabb adag masszával, majd a fólia segítségével feltekerjük, a végeket szorosan bekötjük. 
8.      A párizsi rudat alúfóliába tekerjük , tepsibe helyezzük, felöntjük vízzel és forró sütõben, 30 percig gõzöljük. 

Tippek
  • ?         A  fenti adagból két rúd párizsi lett. A masszát  mûbélbe is tölthetjük. 
  • ?         A mûbeles változatot füstölni is lehet. 
  • ?         Tetszés szerint készíthetjük paprikával, sonkával, snidlinggel vagy egyéb hozzávalókkal. 
  • ?         A kész párizsit hûtõben egy hétig tárolható.








Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s