Csirkemell kínai módra, mazsolás-currys rizzsel.
sponsored links
Igaz, hogy konkrétan nem számoltam ki az étel szénhidrát tartalmát, de kijelenthetem, hogy szinte csak a rizs az, ami megemeli az össz. szénhidrát mennyiségét. Abból viszont csak annyit fõztem, ami 1 normál adagnak felel meg. Csak a zöldségekkel is elégséges lett volna egy adag, ez esetben viszont valami sovány levest készítettem volna, hogy mindenki kellõen jóllakottnak érezhesse magát.
A hozzávalók, melyek ízlés szerint változtathatóak. Mennyiségüket a személyek száma szabhatja meg.
Serpenyõben a készülõ étel:
Egészen kevés olajon elõször a csirkemellet pirítottam meg. Amikor jónak ítéltem meg, kivettem a serpenyõbõl és olyan a sorrendben raktam bele a zöldségeket, melyiknek mennyi idõ kell ahhoz, hogy még éppen egy picit roppanós maradjon. Ekkor sóztam, borsoztam, tettem rá a szójaszószt és a Tabasco szószt. Végén tettem rá az almaszeleteket, egyúttal visszatettem a húst is. Összekevertem és betettem a még meleg, de már kikapcsolt sütõbe, ahol elõtte a mazsolás-currys rizs készült el.Tálaláskor bõven megszórtam koriander és petrezselyemzöld keverékével.