Csirkemell fokhagymás bundában
sponsored links
Hozzávalók:
2db egész csirkemellfilé
3 db tojás
2 duci gerezd fokhagyma
4-5 ek. tejföl
só
frissen õrölt bors
4 + 2 ek. finomliszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy a mellfiléket ketté vágjuk. Így négy szép darabot kapunk, amit ferdén felszeletelünk kb. egy centi vastagon. Tálba rakjuk, megsózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk, majd hagyjuk állni. Egy tálkába beleütjük a tojásokat, hozzá kanalazzuk a tejfölt, belereszeljük a fokhagymát és jól elkeverjük. Beletesszük a 4 kanál lisztet,megborsozzuk, picit sózzuk és fakanállal jól kikavarjuk. Az a lényeg, hogy egy sûrû palacsintatészta szerû masszát kapjunk. Másik tálba beleszórjuk a maradék két kanálnyi lisztet. Odatesszük egy serpenyõben melegedni az olajat. Míg melegszik, addig érdemes mindent a tûzhely mellé pakolnunk, mert úgy lesz a legpraktikusabb. Lecsöpögtetjük a mellcsíkokat, és az elsõ adagot lisztbe forgatjuk. Éppen csak megmutatjuk neki a lisztet, hogy a massza jobban tapadjon rá. Bele is mártjuk a sûrû tésztába, kicsit lecsöpögtetjük és mehet a serpenyõbe. Közepes lángon mindkét oldalát szépen megsütjük. Érdemes papírtörlõre szedni, hogy felszívja a felesleges zsiradékot. Bármilyen körettel kínálhatjuk. Nálunk ma krumplipüré volt hozzá.
Nem saját találmányom a recept, de sajnos már nem tudom megnevezni hol olvastam. Mindenesetre ezer köszönet érte!
Ha simán rántottam volna a szeleteket, nem hiszem, hogy ennyire finom és laktató ebéd kerekedett volna belõle.
2db egész csirkemellfilé
3 db tojás
2 duci gerezd fokhagyma
4-5 ek. tejföl
só
frissen õrölt bors
4 + 2 ek. finomliszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy a mellfiléket ketté vágjuk. Így négy szép darabot kapunk, amit ferdén felszeletelünk kb. egy centi vastagon. Tálba rakjuk, megsózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk, majd hagyjuk állni. Egy tálkába beleütjük a tojásokat, hozzá kanalazzuk a tejfölt, belereszeljük a fokhagymát és jól elkeverjük. Beletesszük a 4 kanál lisztet,megborsozzuk, picit sózzuk és fakanállal jól kikavarjuk. Az a lényeg, hogy egy sûrû palacsintatészta szerû masszát kapjunk. Másik tálba beleszórjuk a maradék két kanálnyi lisztet. Odatesszük egy serpenyõben melegedni az olajat. Míg melegszik, addig érdemes mindent a tûzhely mellé pakolnunk, mert úgy lesz a legpraktikusabb. Lecsöpögtetjük a mellcsíkokat, és az elsõ adagot lisztbe forgatjuk. Éppen csak megmutatjuk neki a lisztet, hogy a massza jobban tapadjon rá. Bele is mártjuk a sûrû tésztába, kicsit lecsöpögtetjük és mehet a serpenyõbe. Közepes lángon mindkét oldalát szépen megsütjük. Érdemes papírtörlõre szedni, hogy felszívja a felesleges zsiradékot. Bármilyen körettel kínálhatjuk. Nálunk ma krumplipüré volt hozzá.
Nem saját találmányom a recept, de sajnos már nem tudom megnevezni hol olvastam. Mindenesetre ezer köszönet érte!
Ha simán rántottam volna a szeleteket, nem hiszem, hogy ennyire finom és laktató ebéd kerekedett volna belõle.