Csirkemell filé földimogyorós szószban/Hühnerbrustfilet in Erdnusssauce
sponsored links
(Rezept unten auch auf Deutsch)
Nem komplikált, mégis valami különleges. Igazi ínyencség került az asztalunkra, ami azonnal a kedvencünk lett.
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell filé
2 ek repceolaj
2 db piros kalifornia, vagy kápia paprika
kb. 5 cm gyömbér
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 kicsi, piros chilipaprika
2 újhagyma, esetleg mogyoróhagyma (salotta)
2-3 tk zöld curry paszta
1 ek sûrített paradicsom
1 ek sûrített paradicsom
4 dl zöldség alaplé
4 dl kókusztej
2 ek világos szójaszósz
6 dkg tisztított földimogyoró (nem sós!), durvára darabolva
só, bors
só, bors
A paprikát megmossuk és felcsíkozzuk. A gyömbért, fokhagymát, hagymát megpucoljuk és felaprózzuk. A chilit megfelezzük, az ereket kivágjuk és szintén apróra összevágjuk.
A megmosott, leszárított és széltében felezett csirkemell filéket forró olajban 3 percig (oldalanként) sütjük, sózzuk, borsozzuk. Kivesszük egy tálra, befedjük és melegen tartjuk.
A serpenyõben visszamaradt zsiradékon a gyömbért és a fokhagymát megpároljuk, a chilit, curry pasztát és a sûrített paradicsomot hozzákeverjük. A paprikát és a hagymát hozzáadjuk, felöntjük az alaplével, kókusztejjel és szójaszósszal. Összeforraljuk. Belefektetjük a hússzeleteket, megszórjuk a mogyoróval és kb. 10 percig gyenge lángon hagyjuk, hogy kissé besûrûsödjék a szósz.
Ízlés szerint sózzuk, borssal fûszerezzük.
Rizzsel, vagy rizstésztával kínálhatjuk.
***
Zutaten für 4 Personen: 4 Hühnerbrustfilets
2 EL Rapsöl
2 rote Paprika
5 cm Ingwer
2-3 Knoblauchzehen
1-2 kleine rote Chilis
2 Jungzwiebeln, oder Schalotten
3 TL Green Curry Paste
1 EL Tomatenmark
400 ml Gemüsesuppe
400 ml Kokosmilch
2 EL helle Sojasauce
60 g Erdnusskerne
Salz, schwarzer Pfeffer
Fleisch kalt abspülen, trocken tupfen und der Breite nach halbieren. Öl in einer großen tiefen Pfanne erhitzen, das Fleisch darin von beiden Seiten je 3 Minuten kräftig anbraten, salzen und pfeffern. Herausnehmen (die Pfanne nicht reinigen) und zugedeckt warm halten.
Paprika putzen und in dünne Streifen schneiden. Erdnüsse grob hacken. Ingwer und Knoblauch schälen und fein hacken. Chili der Länge nach halbieren, den Stiel und die Kerne entfernen und fein hacken. Jungzwiebeln putzen, in Stücke schneiden. Ingwer und Knoblauch kurz im Bratfett der Pfanne anschwitzen, Chili, Currypaste und Tomatenmark kurz unterrühren. Paprika und Jungzwiebeln zugeben, Suppe, Kokosmilch und Sojasauce zugießen und aufkochen lassen. Das Fleisch und Erdnüsse zugeben und 10 Minuten in der leicht köchelnden Sauce ziehen lassen. Die Saucenach Belieben mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Das Fleisch mit der Sauce und Reis servieren.