Csirkemell falatok kukoricapelyhes bundában
sponsored links
Régóta tervezett dolog volt már ez is. De hát, hittem is, meg nem is, de inkább nem. Mármint azt, hogy lehet sütõben is rántott húst készíteni. Most azonban valahogy kedvet kaptam a próbához és azt kell mondanom, hogy bevált! Nem, nem pont olyan, mint a rántott hús, de ugyanolyan jó. Másképpen jó, de jó. Akinek pedig számít az, hogy kb. 20%-kal kevesebb legyen az étel energia tartalma és ne ússzon olajszagban a lakás, azoknak mindenképpen csak ajánlani tudom. A bunda kifejezetten ropogós, a rápermetezett olajtól meg van az olajban sült íz is, a hús pedig a pácolástól szaftos és fûszeres. Nekünk bejött, gyakori ismétlés várható.
A csirkemellet kisebb darabokra, vastagabb csíkokra vágtam és
fokhagymával, kevés cayanne borssal és rozmaring porral ízesített (joghurt híján) tejfölben pácoltam. Ezután alaposan összetört
natúr kukoricapehelybe forgattam a húsdarabokat és ...