Csirkemell eper salsával
sponsored links
A Párom tetszését nem igazán nyerte el, de nekem ízlett :)
Hozzávalók(2 személy részére): 50 dkg csirkemell, 20 dkg eper, fél hagyma, kis csokor zöldpetrezselyem, 2 cikk fokhagyma, só, bors, pár karika chili paprika, 1 zöldcitrom héja és leve, kevés olaj.
Elkészítése: A csirkemellet szélesebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a zöldcitrom héját, és egy fél zöldcitrom levét, egy éjszakát a hûtõben pihentetjük.
Az epret megmossuk, kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és zöldpetrezselymet, chili paprikát, borsozzuk, ráfacsarjuk egy fél zöldcitrom levét, összeforgatjuk, a hûtõben hagyjuk összzeérni, míg a hús sül.
A finomra aprított fokhagymát kissé megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a csirkemellett, 5- 6 perc alatt pirosra sütjük. Vigyázzunk ne süssük túl, mert hamar kiszárad. A sült csirkemellet az eper salsával tálaljuk.