Csirkemell egyben sütve olaszosan
sponsored links
Egy ízletes gyorsan elkészíthetõ étel némi elõkészülettel, csak azért, hogy a hús ne száradjon ki.
Ez pedig úgy történik, hogy néhány órára, de sokszor 2-3 napra 6%-os sóoldatba (1 l víz/ 6 dkg só) teszem a csirkemellet a hûtõbe. Így sózni nem kell és finom szaftos marad sütés után is.
Hozzávalók: 1 fõ részére
- 1 fél csirkemellfilé
- 2 szelet füstölt bacon 4 dkg mozzarella
- 1 salottahagyma
- 1 ek olívaolaj az aszalt paradicsomról
- egy marék koktél paradicsom
- bors
- 0,5-1 dl száraz fehér bor
- 1 tk balzsamecet krém
- néhány bazsalikomlevél
- 8 dkg farfalle tészta
A csirkemellet borsoztam (jó alaposan),serpenyõben körbepirítottam 2-2 percig mindkét oldalát, majd ráhelyeztem a bazsalikomleveleket, körbecsavartam a bacon szeletekkel és a tetejére szeltem a mozzarella sajtot.
190 fokra elõmelegített sütõbe tettem sütõpapírral bélelt tepsibe és 10 percet sütöttem, majd nyakon öntöttem a paradicsomos raguval és még együtt is párolódtak néhány percet.
Közben a tésztát sós vízben kifõztem és együtt tálaltam a hússal. A hús pácolását leszámítva is fél órán belül elkészíthetõ fogás.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.