Csirkemell egyben sütve olaszosan

2017-11-03

sponsored links


Egy ízletes gyorsan elkészíthetõ étel némi elõkészülettel, csak azért, hogy a hús ne száradjon ki. 
Ez pedig úgy történik, hogy néhány órára, de sokszor 2-3 napra 6%-os sóoldatba (1 l víz/ 6 dkg só) teszem a csirkemellet a hûtõbe. Így sózni nem kell és finom szaftos marad sütés után is.  

Hozzávalók: 1 fõ részére
  • 1 fél csirkemellfilé
  • 2 szelet füstölt bacon 4 dkg mozzarella
  • 1 salottahagyma
  • 1 ek olívaolaj az aszalt paradicsomról
  • egy marék koktél paradicsom
  • bors
  • 0,5-1 dl száraz fehér bor
  • 1 tk balzsamecet krém 
  • néhány bazsalikomlevél
  • 8 dkg farfalle tészta 
A salottahagymát apróra vágtam és megdinszteltem az olajon, majd ment rá az egészben hagyott koktélparadicsom, és a bor. Addig forraltam csak, míg a bor alkoholtartalma elforrt.
A csirkemellet borsoztam (jó alaposan),serpenyõben körbepirítottam 2-2 percig mindkét oldalát, majd  ráhelyeztem a bazsalikomleveleket, körbecsavartam a bacon szeletekkel és a tetejére szeltem a mozzarella sajtot.
190 fokra elõmelegített sütõbe tettem sütõpapírral bélelt tepsibe és 10 percet sütöttem, majd nyakon öntöttem  a paradicsomos raguval és még együtt is párolódtak néhány percet.
Közben a tésztát sós vízben kifõztem és együtt tálaltam a hússal. A hús pácolását leszámítva is fél órán belül elkészíthetõ fogás.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s