CSIRKEMELL CUKKINIS SÁRGARÉPAÁGYON
sponsored links
Hozzávalók 2-3 személyre
- 1 nagy csirkemellfilé
- só
- frissen õrölt tarka bors
- 2-3 evõkanál Barco kókuszolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes, zsenge cukkini
- 2 közepes sárgarépa
- 2 dl Del Coco kókusztejszín
- só
- frissen õrölt tarka bors
- 2 kávéskanál provence-i fûszerkeverék
a tálaláshoz:
- kenyér (elhagyható)
- A húst felszeleteltem, enyhén klopfoltam, sóztam, borsoztam.
- A felhevített kókuszolajon, közepes lángon a szeletek mindkét oldalát pirosra sütöttem, majd papírtörlõre szedve félretettem.
- A megpucolt fokhagymát vékony szeletekre vágtam, a cukkinit és a megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra daraboltam.
- A visszamaradt zsiradékban pirítani kezdtem a fokhagymát, majd hozzáadtam a zöldségcsíkokat.
- Roppanósan puhára pároltam, közben a kókusztejszínt elkevertem a fûszerekkel, és a zöldséghez adtam.
- Pár percig rotyogtattam, majd beleraktam a csirkemellet, és további 5 percig fõztem.
- Azonnal tálaltam, kenyeret lehet kínálni hozzá.
A recept hozzávalóit a KókuszVilágnál tudjátok beszerezni, és megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júniusi számában.