Csirkemell csíkok sajtmártásban

2018-04-18

sponsored links





A csirkék szeretnek fürdeni. Nem csak ?kapirgáló üzemmódban? az udvaron a homokban, hanem késõbb, a fõzés, sütés során is. A csirkemell mártások, szószok sokaságában ?fürödhet?, szinte minden passzol hozzá a semlegesebb íze miatt. És mivel sajttal minden jobb ? ugye nem csak én gondolom így? ? most a sajtszószos változatát készítettem el.



Hozzávalók:

A csirkéhez adagonként

fél csirkemell filé csíkokra vágva



bors

1 teáskanál napraforgó olaj

A sajtmártáshoz

2 gerezd zúzott fokhagyma

2 evõkanál liszt

2 dl meleg tej

5 dkg reszelt trappista sajt (sima vagy füstölt)



bors

szerecsendió

1 ek vaj

1 ek napraforgó olaj



Elkészítés:

A befûszerezett csirkemell csíkokat egy serpenyõben néhány perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük.

A sajtmártáshoz a vajat és az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne zúzott fokhagymát, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, és lassan felöntjük a meleg tejjel.

Csomómentesre elkeverjük habverõvel, sózzuk borsozzuk, reszelt szerecsendióval fûszerezzük. Felforraljuk, és annyi tejet öntünk még hozzá, amíg mártás sûrûségû nem lesz. Lehet folyósabbra is hagyni, aki úgy szereti, nekem jobban bejön, ha inkább ?ragaszkodik? a húshoz a szósz.

Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot, és beletesszük a csirkemell csíkokat és kész.

Szerintem a rizses köret illik hozzá a legjobban, bár így utólag, a képeket elnézne, legközelebb teszek a rizshez kis kukoricát is, a színe jobban feldobja az összhatást.



Tudod, hogy igazából nincs sok munka vele, de nem mentél le a boltba?

Lementél, de az egyik hozzávalót mégis elfelejtetted?

Mindent megvettél, meg is csináltad, be is csomagoltad másnapra, de a munkahelyen konstatáltad, hogy ezt bizony otthon felejtetted?

Egyszerûen csak ma baromira nincs kedved a konyhában tevékenykedni?

Akkor rendeld meg házhoz szállítva a Theo Papa oldaláról, ide kattintva! Persze sok egyéb étel közül is válogathatsz.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?







Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/04/18/csir...

sponsored links

Keres?s