CSIRKEMELL CITRUSOKKAL ÉS CUKKINIVEL
sponsored links
/PETTO DI POLLO AGLI AGRUMI E ZUCCHINE/
..... könnyû, friss, alacsony kalória tartalmú és "nyáridézõ" étel.... ezen a novemberi
hûvös õszi napon :-) egyszerûen imádnivaló :-)
Hozzávalók: (4 személyre)
6 szelet csirkemell
3 kisebb cukkini
1-1-1 citrom, narancs,lime
só, olivaolaj
reszelt (parmezán)sajt
A cukkiniket megmossuk, leitatjuk, végeit levágjuk, és nagylyukú reszelõn
lereszeljük.
A cukkinihez reszeljük a narancs és a lime héját.
Összekeverjük, enyhén sózzuk és egy serpenyõben kevés olivaolajon
lassú tûzön kb 10 perc alatt (néha megkeverve) puhára pároljuk.
Félretesszük.
A narancs-lime-citrom levét kinyomjuk, és az enyhén kivert csirkemell
szeletekre öntjük. Kb 20 percig marináljuk.
A csirkemelleket ezután leitatjuk és mindkét oldalát hirtelen átgrillezzük
egy olivaolajjal kikent serpenyõben. Ezután egy olivaolajjal kikent sütõlapra
helyezzük és mindegyik tetejére halmozunk a párolt cukkinibõl.
(Parmezán)sajttal megszórjuk és pár percre forró sütõbe dugjuk, amig a sajt
megolvad.
Az ajánlott körete a paradicsom saláta, a legszebb (és finomabb) talán
a sárga koktélparadicsomból készitett :)
..... könnyû, friss, alacsony kalória tartalmú és "nyáridézõ" étel.... ezen a novemberi
hûvös õszi napon :-) egyszerûen imádnivaló :-)
Hozzávalók: (4 személyre)
6 szelet csirkemell
3 kisebb cukkini
1-1-1 citrom, narancs,lime
só, olivaolaj
reszelt (parmezán)sajt
A cukkiniket megmossuk, leitatjuk, végeit levágjuk, és nagylyukú reszelõn
lereszeljük.
A cukkinihez reszeljük a narancs és a lime héját.
Összekeverjük, enyhén sózzuk és egy serpenyõben kevés olivaolajon
lassú tûzön kb 10 perc alatt (néha megkeverve) puhára pároljuk.
Félretesszük.
A narancs-lime-citrom levét kinyomjuk, és az enyhén kivert csirkemell
szeletekre öntjük. Kb 20 percig marináljuk.
A csirkemelleket ezután leitatjuk és mindkét oldalát hirtelen átgrillezzük
egy olivaolajjal kikent serpenyõben. Ezután egy olivaolajjal kikent sütõlapra
helyezzük és mindegyik tetejére halmozunk a párolt cukkinibõl.
(Parmezán)sajttal megszórjuk és pár percre forró sütõbe dugjuk, amig a sajt
megolvad.
Az ajánlott körete a paradicsom saláta, a legszebb (és finomabb) talán
a sárga koktélparadicsomból készitett :)