Csirkemell almás káposztával

2018-05-19

sponsored links


Egyszerû, könnyû és nagyszerû. 




Csirkemell almás káposztával

Hozzávalók (4 személyre): 2 egész kicsontozott csirkemell, só, bors, pirospaprika, csilipor, szárított, morzsolt bazsalikom, 4-5 evõkanál olívaolaj, fehérbor;
a káposztához: kb. 1,2 kg fehér káposzta, 2 hagyma, 3 alma, 2-3 nagy evõkanál libazsír, só, bors, almaecet, cukor (nálam xilit);
a tálaláshoz: tejföl vagy görög joghurt.

Elkészítése: A csirkemelleket belsõ felükön hosszanti irányban kissé beirdaljuk. A fûszereket tetszés szerinti arányban összekeverjük és a keverékkel alaposan bedörzsöljük a húst úgy, hogy a vágásokba is bõven jusson. Meglocsoljuk az olajjal, jól átforgatjuk, és ha van idõnk, legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni. A körethez a felaprított hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a legyalult káposztát meg a nagy lyukú reszelõn lereszelt almát (hámozatlanul), és jól összeforgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés vizet öntögetve alá néha megkavarva készre pároljuk. Egy nagyobb, mély tapadásmentes serpenyõben finoman körbepirítjuk a csirkemelleket, majd aláöntjük a bort, és lefedve, kisebb lángon hagyjuk készre párolódni. Tálaláskor a csirkemelleket kettévágjuk, és a káposztával, illetve tejföllel kínáljuk.


Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/05/c...

sponsored links

Keres?s