Csirkeleves póréval és zellerrel
sponsored links
Errõl most nem sikerült értékelhetõ fényképet csinálni, de a receptet azért közreadom, mert nagyon jó.
A húslevessel még mindig ki lehet üldözni a világból, és a fõfogás + desszert elé még mindig nem hiányzik nekem a leves, de õsszel-télen szeretek vacsorára enni egy tál sûrû levest. Sõt néha hétvégén is az ebédünk egy ?megáll-benne-a-kanál? típusú leves, amit délután egy tartalmasabb uzsonna követ.
Mert a kedvenc étkezésem a héten a vasárnap délutáni uzsonna.
Hozzávalók:
- fél csirkemellfilé (kb. 20 dkg)
- 1 nagyon nagy vagy 2 kisebb póréhagyma, felkarikázva*
- 1 fej hagyma, apróra vágva
- 3-4 szál szárzeller, vékonyan felszeletelve
- 1 liter csirke-alaplé (ha nincs házi a dm-es bio kocka a legjobb)
- fél dl tejszín
- 1 babérlevél
- 4 evõkanál liszt ...