Csirkeleves csurgatott tésztával
sponsored links
Anya már nem él, de még sok mindent úgy fõzök, ahogy tõle tanultam. Ezt a tavaszi levest is.
A képen látható zöldségek közül a répa, a petrezselyem, a hagyma, a borsó és a levelek saját termés. A háttérben egy fagyasztott csirkemellcsont látható. Csak a kiolvadás után derült ki, már a levesben, hogy van benne egy kis mellehúsa is.
Elõször egy fazékban feltettem fõni a csontot, a húst, a vöröshagymát, és néhány fagyasztott szívet, melyet a csirkemájakról szoktam összegyûjteni. Sóztam, és 6-8 szem egész borsot is adtam hozzá. Amikor kicsit puhulni kezdett a hús, akkor tettem bele a a zöldségeket a petrezselyemlevél kivételével. A nagyobb répákat kettévágtam, illetve bevágtam egy kicsit, a krumplit négyeltem. Amikor felforrt a leves, elzártam, hogy fedõ alatt puhuljon. Legalább 2 órát állt így, és semmi sem fõtt szét, ahogy reméltem.
Szép zsírkarikák vannak rajta, ahogy kell.
A tésztához a rántott húsnál kimaradt tojást és még kettõt használtam. Kb 3 kell és annyi liszt, hogy lefolyjon a tányérról. A levest újra forraltam, és a tojásos masszát belecsurgattam a levesbe.
Azonnal kész. Mielõtt elzártam, beletettem egy csokor petrezselymet.