Csirkekonzerv
sponsored links
Ez a konzerv nagy seg?ts?g a h?tk?znapokban, amikor az ember dolgozik, s este csak beesik az ajt?n, gyorsan lehet ?telt var?zsolni bel?le.
Hozz?val?k(4 darab 7 - dl -es bef?ttes?veghez): 16 als? csirkecomb, 2 hagyma, s?, bors, pirospaprika, kis csokor petrezselyemz?ld.
Elk?sz?t?se: A csirkecombokat megmossuk, alaposan lecsepegtetj?k, megsz?rjuk a s?val, borssal, pirospaprik?val, alaposan ?sszeforgatjuk. A petrezselyemz?ldet finomra apr?tjuk. A hagym?t v?kony karik?kra v?gjuk. A hagymakarik?kat ?sszeforgatjuk a petrezyelyemz?lddel. Minden bef?ttes?veg alj?ba tesz?nk 2 karika hagym?t, majd mindenik ?vegbe belehelyez?nk 4 csirkecombot, a tetej?re tesz?nk 1 ? 1 hagymakarik?t, r?csavarjuk a fedel?t. Egy nagyobb, m?ly ed?ny alj?ra egy konyharuh?t helyez?nk, bele?ll?tjuk az ?vegeket, felt?ltj?k annyi hideg v?zzel, hogy eg?szen az ?vegek nyak?ig ?rjen, a tetej?kre ter?t?nk egy vizes konyharuh?t, a f?v?st?l sz?m?tva 3 ?r?t bugyogtatva f?zz?k, majd a v?zben hagyjuk kih?lni. H?t?szekr?nyben, hideg kamr?ban hetekig el?ll. Ha hidegben t?roljuk, az ?vegben keletkez? alapl? kocsonya ?llag? lesz amikor kibontjuk.