Csirkehúsos szendvicskígyó

2014-02-02

sponsored links






Móni barátnõmnél láttam a szendvicskígyót. Lányai szülinapi bulijára készítette és a szám is tátva maradt, elõször is a tálalástól, másodszor az ötlettõl, harmadszor pedig az ízétõl. Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy kis erõfeszítéssel is el lehet kápráztatni a vendégeket. Nem is vártam sokáig. Elõször szilveszterkor készítettem szendvicskígyót, aztán pedig csak úgy a magunk kedvéért.


Kell hozzá egy vastagabb baguett vagy zsúrkenyér, esetleg Erzsébet kenyér, lényeg, hogy hosszú legyen de azért ne túl vékony. Ezt hosszában ketté kell vágni. A tetejét majonézzel, az alját vajjal vagy vajkrémmel kenjük meg. A Móni féle változatban párolt csirkemell cafatok voltak, ez volt aztán reszelt sajttal, jégsalátával megszórva de lehet szendvicssonka is rajta. A tetejét rátesszük, majd egyenlõ vastagra szeleteljük és kígyó alakban tálaljuk a tálcán. A kígyó szemének, nyelvének kialakítása aztán már a saját fantáziánkra van bízva. Lehet olajbogyót, koktélparadicsomot vagy paprikát, póréhagymát használni.

Az enyém ilyen lett.



Folytats a blogon ... rapidvacsi.blogspot.com/2014/02/csirk...

sponsored links

Keres?s