Csirkehúsos rebarbara leves
sponsored links
Már rég készültem rebarbara levest fõzni, most sikerült csodaszép, friss rebarbarát venni, így belevágtam. A leves a mi szokásos hússal készült gyümölcsleveseink mintájára készült, hasonló lett ízre, mint az egresleves :) Nagyon szeretem :)
Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 4 csirkecomb, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 kis darab zeller, 1 kg rebarbara, só, zöldzeller, zöldpetrezselyem, ízlés szerinti cukor. Az eresztékhez: 1 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 dl víz.
Elkészítése: A csirkecombot kb 2 liter vízben fõni tesszük, amikor majdnem puha hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, zellert, az egészben hagyott hagymát, sózzuk, együtt puhára fõzzük. Amikor a zöldség is megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt rebarbarát, 3 - 4 perc alatt készre fõzzük.
A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besûrítjük.
Végül hozzáadjuk a finomra aprított zöldzellert, zöldpetrezselymet, ízlés szerint cukorral ízesítjük.
Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 4 csirkecomb, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 kis darab zeller, 1 kg rebarbara, só, zöldzeller, zöldpetrezselyem, ízlés szerinti cukor. Az eresztékhez: 1 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 dl víz.
Elkészítése: A csirkecombot kb 2 liter vízben fõni tesszük, amikor majdnem puha hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, zellert, az egészben hagyott hagymát, sózzuk, együtt puhára fõzzük. Amikor a zöldség is megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt rebarbarát, 3 - 4 perc alatt készre fõzzük.
A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besûrítjük.
Végül hozzáadjuk a finomra aprított zöldzellert, zöldpetrezselymet, ízlés szerint cukorral ízesítjük.