Csirkehúsos gombás tollhegytészta
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg tollhegytészta vagy makaróni, 25 dkg csirkemell, 50 dkg gomba, 20 dkg reszelt sajt, 1 hagyma, kevés olaj, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 7 dl tej, só, bors, szerecsendió, kakukkfû, só, bors.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben megfõzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfûvel. A gombát felszeleteljük, a hagymát apró kockára vágjuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Amikor megpuhult, kiszedjük az edénybõl, egy kevés olajat öntünk a serpenyõbe, és megsütjük benne a csirkehúst is. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, halvány barnára pirítjuk, majd a tejet fokozatosan hozzáöntjük, miközben egy kézi habverõvel állandóan kevergetjük. Addig fõzzük, amíg kissé besûrûsödik. Sóval, borssal fûszerezzük, megszórjuk szerecsendióval. Ekkor jön az összeállítása. Egy tûzálló tál aljára csurgatunk a besamelbõl, rárakunk egy adag kifõtt tésztát, meglocsoljuk a besamelmártással, megszórjuk az elõsütött gombával, csirkével, majd a sajttal. Lerétegezzük úgy, hogy a tetejére besamel meg reszelt sajt kerüljön, majd alufóliával letakarva, elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 40 perc alatt, megsütjük. Az utolsó 10 percben a fóliát levesszük, hogy a sajt megpiruljon. Forrón tálaljuk.