csirkegulyás (leves)
sponsored links
Míg ti a spanyol ízelítõket olvastátok, addig én diétáztam. Nem saját jószántamból sajnos... De ahogy mondani szokták, minden rosszban van valami jó, újból be tudom gombolni azt a nadrágomat, amit már a nyaralás elõtt sem nagyon tudtam, utána pedig különösen nem. Szombatra szedtem magam össze annyira, hogy fõzni bis írtam és a normál evést is bevállaltam. Ez alkalomból készítettem gulyáslevest csirkébõl. Magam sem gondoltam volna, de nagyon-nagyon jól sikerült, ha nem féltem még a gyomromat, akkor repetáztam volna. A férjem nem féltette az övét, úgyhogy többször is szedett :)
1 nagy fej hagymát apróra vágtam (kb 15 dkg) és
1 kanál libazsíron pirítani kezdtem. Adtam hozzá
1 egész paradicsomot (egy féllel kezdtem, de aztán kellett még az a kis savasság bele) és
egy fél paprikát,
1 babérlevelet,
sóztam, picit borsoztam is, belereszeltem
2 gerezd fokhagymát, szórtam rá
1 csapott evõkanál pirospaprikát, majd ...