Csirkefasírt tésztával és egres szósszal
sponsored links
Csirkehúsból már többször készítettem fasírtot. Most egy érdekes receptre akadtam egy orosz blogon, ki is próbáltam és a végeredmény nagyon tetszett. A receptben a darált csibehúst fûszerezés után össze kell vegyíteni híg palacsintatésztával, majd kanalanként forró olajba szaggatni és azonnal sütni.
Hozzávalók 4 személyre a palacsintatésztához: 200 ml tej, 2 tojás, 3-4 evk. liszt, késhegynyi sütõpor. Még: 250-300 g darált csirkehús, 2 cikk fokhagyma, só, bors, fûszerpaprika, olaj a sütéshez.
Elõször a darálthúst fûszerezzük, aztán bekavarjuk a hígpalacsinta masszáját, aztán rendre hozzáadjuk a húshoz és jól elkavarjuk.
Kanállal forró olajba szaggatjuk és hirtelen kisütjük. Olyanok mint valami konnyû fánkok, nagyon ízletesek. Szerintem halhússal is megy.