Csirkefasírt labodás krumplipürével, labodás sajtszósszal

2017-03-31

sponsored links

Ez még tavalyi, lefagyasztott laboda volt, de már bújik az idei friss a kertben. :) 


Csirkefasírt labodás krumplipürével, labodás sajtszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg darált csirkehús, 2-3 szelet beáztatott, kifacsart kenyér, 6 cikk zúzott fokhagyma, 1 tojás, só, bors, olaj;
A püréhez: 60 dkg krumpli, 20 dkg friss laboda, 5 dkg vaj, 2-3 dl tej, só;
A mártáshoz: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 10 dkg kemény sajt (pl. parmezán), a laboda fõzõleve, só, citromlé.

Elkészítése: A fasírt hzzávalóit összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pogácsákat formálunk belõle, és olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlõre szedjük. A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük, hozzáadjuk a vajat és összetörjük. A tejet kicsinként öntögetve hozzá kézi mixerrel habosra kavarjuk. A labodát kevés enyhén sós vízen kb. 5 percig fõzzük, majd leszûrjük (a fõzõvizet megtartjuk) és összeturmixoljuk. A labodapürét a krumplihoz keverjük, ha szükséges további tejjel habosítjuk. A mártáshoz a felforrósított vajban megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a laboda megmaradt fõzõvizével meg a tejszínnel, sûrûre fõzzük, majd annyi tejjel hígítjuk, amilyen sûrû mártást szeretnénk. Végül belekavarjuk a reszelt sajtot, sózzuk, illetve citromlével ízesítjük. A fasírtot a krumplipürével és a mártással kínáljuk. 

EK - 2017/5

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/03/c...

sponsored links

Keres?s