Csirkefalatok brokkolival és mozzarellával
sponsored links
Gyorsan elkészíthetõ és nagyon könnyû csirkés étel, a brokkoli különleges párosításával. A mozzarella elhagyható, inkább díszítésül szolgál.
Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemell filé
1 fej friss brokkoli
1 ek. szójaszósz
2 ek. worcester szósz
3 ek. édes chili szósz
só, bors
csirkefûszer
pici cukor vagy méz
1 doboz bazsalikomos mozzarella
olaj
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A brokkoli t szedd szét rózsákra úgy, hogy kicsi szára maradjon, majd enyhén sós vízben fõzd puhára. A szára fontos, hogy ne legyen kemény, ezt villával ellenõrizd. A csirkemellet vágd fel tetszés szerinti csíkokra, majd nagyon kicsit sózd , borsozd és enyhén fûszerezd meg.
Teflonserpenyõben hevíts fel 2 ek olajat, majd dobd rá a felvágott húst. Kapard bele a fokhagymát, majd erõs hõfokon süsd körbe a szeleteket. Ezután fedõ alatt, kisebb hõfokon párold puhára, ha szükséges nagyon pici vízzel.
Ha megpuhult, keverd bele a szójaszószt, a worcester szószt és végül a chili szószt. Sózni már valószínûleg nem kell, de ízlés szerint lehet egy kicsit édesíteni. A brokkolirózsákat vágd fel apróra, majd ezt is keverd a húshoz. Néhány rózsát tegyél félre a díszítéshez. A mozzarellagolyókat is keverd hozzá, vagy tedd a tetejére.
Egyszerû párolt rizzsel tálald.