Csirkecsíkok kapros besamel mártásban
sponsored links
A család felnõtt tagjai nagyon kedvelik a kapros, kicsit pikáns ételeket. Ezért kísérleteztem ki ezt a húsos fogást, ami könnyû, gyorsan elkészíthetõ, és ha van friss kapor, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni. Idényen kívül természetesen szárított, vagy fagyasztott kapor is megteszi, azzal is finom.
Hozzávalók 2 fõre:
*1 nagyobb csirkemellfilé
*3-4 ek olaj
*0,5 kk só
Mártáshoz:
*2 púpos ek margarin
*2 púpos ek liszt
*3 dl tej
*0,5 kk só
*1,5 tk cukor
*1,5 tk ételecet (10%-os)
*1 nagy csokor friss kapor
A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy kevés sóval, majd kevés vízben, fedõ alatt puhára fõzzük.
A mártáshoz a felolvasztott margarint a liszttel elkeverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Fokozatosan adagolva a tejet csomómentesre keverjük.
Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel és beleszórjuk az apróra vágott kaprot. Ha palacsinta tészta sûrûségû, akkor beleforgatjuk a húst. Melegen, sós vízben fõtt krumplival, rizs körettel vagy kifõtt tésztával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.