Csirkecsíkok kapros besamel mártásban

2017-07-19

sponsored links

A család felnõtt tagjai nagyon kedvelik a kapros, kicsit pikáns ételeket. Ezért kísérleteztem ki ezt a húsos fogást, ami könnyû, gyorsan elkészíthetõ, és ha van friss kapor, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni. Idényen kívül természetesen szárított, vagy fagyasztott kapor is megteszi, azzal is finom.
Hozzávalók 2 fõre:
*1 nagyobb csirkemellfilé
*3-4 ek olaj
*0,5 kk só
Mártáshoz:
*2 púpos ek margarin
*2 púpos ek liszt
*3 dl tej
*0,5 kk só
*1,5 tk cukor
*1,5 tk ételecet (10%-os)
*1 nagy csokor friss kapor

A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy kevés sóval, majd kevés vízben, fedõ alatt puhára fõzzük. 
A mártáshoz a felolvasztott margarint a liszttel elkeverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Fokozatosan adagolva a tejet csomómentesre keverjük. 
Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel és beleszórjuk az apróra vágott kaprot. Ha palacsinta tészta sûrûségû, akkor beleforgatjuk a húst. Melegen, sós vízben fõtt krumplival, rizs körettel vagy kifõtt tésztával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/07/csirk...

sponsored links

Keres?s