Csirkecsorba
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg csirkecomb vagy csirkehús, 1 nagy fej hagyma, 3 sárgarépa, 1 zeller, 1 paszternák, 10 dkg zöldborsó, 2-3 paradicsom, 5 dkg vaj, lestyán, citromlé, só, bors, házi ételízesítõ;
a tálaláshoz: tejföl, csípõs paprika
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, odatesszük fõni, a habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítõvel fûszerezzük. Egy serpenyõben vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, pasztinákot és zellert, majd a zöldborsót. Addig pároljuk, amíg félig megpuhulnak, ekkor hozzáadjuk a leveshez az apróra vágott lestyánt meg a hámozott, majd apróra vágott paradicsomot. Készre fõzzük, a végén citromlével ízesítjük. Tejfölt és csípõs paprikát kínálunk mellé.