Csirkecombok tejszínes, krémsajtos zöldségekkel és baconban sült spárgával
sponsored links
Ma a szülinapomra valami finomat és egészségeset akartam sütni. Nem volt kedvem elmenni sehová, mert ítéletidõ van, és jobb itthon a meleg lakásban. Persze a gyerekekért ki kellett mozdulnunk, de csak ennyi. Az ebéd nagyon finom lett, és különleges. A sajtos, tejszínes vajas zöldség ötletét Anikótól csentem, mennyei lett, sûrûn fogom készíteni, rengeteg variációja lehetséges, csak legyünk kreatívak. :)
Eszti egy gyönyörû csokorral és a kedvenc desszertemmel jött haza a suliból és amíg Annáért az oviba mentünk, sütött nekünk nutellás muffint (már harmadszor!), úgyhogy édesség is van bõven. El vagyok kényeztetve, köszönöm nektek Apa, Eszti, Anna! ?
Hozzávalók:
- 4-6 egész csirkecomb lebõrözve
- házi ételízesítõ
- só, bors
- sertészsír
-----------------------------------------------
- egy csomag zöld spárga
- bacon csíkok
-----------------------------------------------
- 2 cukkini
- 2-3 zellerszár
- 1 kis zacskó (450 g) zöldhüvelyû vágott zöldbab
- 1 rúd camping sajt (100 g)
- 70 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 ml tejszín
- 1 teáskanál liszt
- házi ételízesítõ
Elkészítés:
- A húsokat sózzuk borsozzuk, és a házi ételízesítõvel ízesítjük
- Fedeles tepsibe vagy kacsasütõbe tesszük, mindegyik combra teszünk egy teáskanál puha zsírt.
- Lefedjük és elõmelegített 180 fokos sütõben min. 1 órát sütjük, majd a a fedõt levéve, locsolgatva pirosra sütjük.
- A spárgákat megpucoljuk, vagyis a ?sárkánykarom? szerû kinövéseket nagyjából lehúzzuk, a alsó részérõl kb. 2 cm-t levágunk, mert az általában fás szokott lenni. Én ezt elmulasztottam, de evés közben levágtuk.
- Jól átmossuk, és tetszés szerint 3-5 szálat baconba tekerünk, majd sütõpapiros tepsire helyezzük õket és elõmelegített sütõben 180 fokon pirosra sütjük.
- A zellerszárat és a cukkinit feldaraboljuk.
- A vajat egy serpenyõben megolvasszuk, rádobjuk a zöldségeket és a fagyasztott babot, sózzuk borsozzuk és fedõ alatt puhára pároljuk.
- A krémsajtot kinyomjuk egy tálkába és a tejszínnel, liszttel, a kinyomott fokhagymákkal elkeverjük, ízesítjük sóval, házi ételízesítõvel, borssal, majd a puha zöldségekre öntjük és még kb. 5-10 percig hagyjuk takarékon rotyogni.
Ezeket a csodaszép virágokat kaptam egy csokorban Esztitõl
és itt a finom muffinról is egy fotó.?
Nutellás muffin recept itt. |
Jó étvágyat!