Csirkecombok pikáns bundában burgonya chipsszel, fejes salátával
sponsored links
Hozzávalók:
80 dkg csirkecomb
1 dl étolaj
1 cs. Maggi Csirkecombok pikáns bundában alap
Elkészítése:
A megmosott és csont mellett bevágott csirkecombokat egyenletesen, vékonyan bekenjük étolajjal.
A tasakban található keverékben forgassuk meg alaposan a combokat és kissé nyomkodjuk is rá a keveréket. Tegyük a combokat sütõpapírral bélelt tepsibe és 250 fokos sütõben süssük 20-25 percig.
Forgatás nélkül süssük aranybarnára.
Burgonyachips:
Hozzávalók:
Személyenként 1 nagyobb, vagy 2 kisebb burgonya
2-3 evõkanál étolaj
só
Elkészítése:
A burgonyákat héjukban megfõzzük. Ahogy megfõttek, hideg vizet engedünk rá, pár percig hûtjük, majd kivesszük a vízbõl és megtisztítjuk a héjától. 2-3 mm vékonyra szeleteljük õket és kevés zsírban szép pirosra sütjük. Tálaláskor szórjuk meg kevés sóval. (Ha így készítjük és nem vágjuk hajszál vékonyra, akkor kellemesen ehetõ lesz, nem olyan ropogós, mint a rendes chips.)
Fejes saláta:
Hozzávalók:
fejes saláta
saláta öntet
80 dkg csirkecomb
1 dl étolaj
1 cs. Maggi Csirkecombok pikáns bundában alap
Elkészítése:
A megmosott és csont mellett bevágott csirkecombokat egyenletesen, vékonyan bekenjük étolajjal.
A tasakban található keverékben forgassuk meg alaposan a combokat és kissé nyomkodjuk is rá a keveréket. Tegyük a combokat sütõpapírral bélelt tepsibe és 250 fokos sütõben süssük 20-25 percig.
Forgatás nélkül süssük aranybarnára.
Burgonyachips:
Hozzávalók:
Személyenként 1 nagyobb, vagy 2 kisebb burgonya
2-3 evõkanál étolaj
só
Elkészítése:
A burgonyákat héjukban megfõzzük. Ahogy megfõttek, hideg vizet engedünk rá, pár percig hûtjük, majd kivesszük a vízbõl és megtisztítjuk a héjától. 2-3 mm vékonyra szeleteljük õket és kevés zsírban szép pirosra sütjük. Tálaláskor szórjuk meg kevés sóval. (Ha így készítjük és nem vágjuk hajszál vékonyra, akkor kellemesen ehetõ lesz, nem olyan ropogós, mint a rendes chips.)
Fejes saláta:
Hozzávalók:
fejes saláta
saláta öntet