Csirkecombok fûszeres padlizsánnal

2012-10-13

sponsored links


A tavaly novemberi Kifõztükben jelent meg a recept, és nem került fel még azóta sem ide, pedig mindenképpen megérdemli, mert az étel nagyon-nagyon finom! Még éppen van padlizsán, hajrá, ha valaki úgy dönt, hogy kipróbálja. Hétvégére ideális, nincs vele olyan sok macera, mint amennyire jó a végeredmény!

Hétköznapi hozzávalókból ünnepi ebédet készíthetünk, a titok a fûszerezésben rejlik. Római köménnyel és a korianderrel szórtam meg a padlizsánt; ha valaki nem kedveli vagy nem jut hozzá ezekhez a fûszerekhez, akkor helyettesíthetõk oregánóval és bazsalikommal, azok is jól illenek ehhez a zöldséghez. A húsra pedig zsálya és kakukkfû került, ha lehet, használjunk belõlük frisset az ételhez.

Hozzávalók 4 személyre

a csirkecombokhoz:

4 csirkecomb farhátrésszel együtt
2-3 piros színû paprika
néhány szelet csípõs paprika (elhagyható)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy lila hagyma
1/2 dl száraz vörösbor ...

Folytats a blogon ... katakonyha.blogspot.com/2012/10/csirk...

sponsored links

Keres?s