Csirkecombok fûszeres padlizsánnal
sponsored links
A tavaly novemberi Kifõztükben jelent meg a recept, és nem került fel még azóta sem ide, pedig mindenképpen megérdemli, mert az étel nagyon-nagyon finom! Még éppen van padlizsán, hajrá, ha valaki úgy dönt, hogy kipróbálja. Hétvégére ideális, nincs vele olyan sok macera, mint amennyire jó a végeredmény!
Hétköznapi hozzávalókból ünnepi ebédet készíthetünk, a titok a fûszerezésben rejlik. Római köménnyel és a korianderrel szórtam meg a padlizsánt; ha valaki nem kedveli vagy nem jut hozzá ezekhez a fûszerekhez, akkor helyettesíthetõk oregánóval és bazsalikommal, azok is jól illenek ehhez a zöldséghez. A húsra pedig zsálya és kakukkfû került, ha lehet, használjunk belõlük frisset az ételhez.
Hozzávalók 4 személyre
a csirkecombokhoz:
4 csirkecomb farhátrésszel együtt
2-3 piros színû paprika
néhány szelet csípõs paprika (elhagyható)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy lila hagyma
1/2 dl száraz vörösbor ...