Csirkecombfilé rómaiköményes burgonyával
sponsored links
Szeretem a csirkecombot , mert sokféle módon lehet elkészíteni,fõleg ha kifilézzük még jobban bõvülhet
a repertoár.(rántva ,darálva,stb)
Most csak azért filéztem ki a felsõt, mert a csontokat hasznosítottam az alsórészekkel együtt, levest
készítettem belõlük.
Az epediétám miatt:- nem használtam harsány fûszereket
- sütõzacskóban sütöttem
- lebõröztem a húst
Hozzávalók:
- egész csirkecombok
- burgonya
- rómaikömény
- szerecsendió
- só
- sütõzacskó
- salátalevél
Elkészítése:
A csirkecombokat az ízületeiknél kettévágjuk, lehúzzuk a bõrt róluk.
A comb felsõrészébõl óvatosan kivágjuk a csontot, azaz filézzük.(késsel a csontnál beszúrunk és
körbevágjuk.
A filéket besózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és sütõzacskóba helyezzük.
A zacskót egy tepsibe tesszük, 3/4 óráig középmeleg sütõben pároljuk.
A párolás végén kivesszük a húst a zacskóból , a tepsibe rakjuk az idõközben félig megfõzött
burgonyákat, megszórjuk rómaiköménnyel, és ráhelyezzük a filéket,pirítjuk még 25 percig.
A rómaiköménynek magas vastartalma van, jó hatással szolgál az emésztésre.