Csirkecomb és csicseriborsó avagy A pikáns hangulat
sponsored links
Tegnap teljesen véletlen, valami pikánsat kívántam, de ebbe véletlenbe volt némi tudatosság is ?
PIKÁNS SZEZÁMMAGOS CSIRKECOMB,
ZÖLDSÉGES CSICSERIBORSÓVAL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
4 ek. mustár
4 ger. fokhagyma
4 ek szezámmag
4 ek. olívaolaj
1 tk. kristálycukor
1-2 tk. curry por
chilipehely vagy õrölt
só
a köret:
2 db csicseriborsó konzerv (2x400g)
2 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
2 szál szárzeller
2 db Kápia paprika
4 ek. fehérborecet
só
A csirkecombokat szükség szerint megtisztítjuk.
A mustárt, az olajat, a szezámmagot, a cukrot, a curry port, chilit, zúzott fokhagymát és egy kis sót jól összekeverünk, majd a csirkecombokat alaposan betapicskoljuk, bemasszírozuk vele, ügyelve arra, hogy a bõre alá is kerüljön rendesen, aztán 5-6 órát hûtõben pácoljuk.
180 fokos sütõben, fólia alatt 30 percig sütjük, majd fólia nélkül kb. 25 perc alatt puhára, készre sütjük.
A csicseriborsó konzervekrõl, a fele levet leöntjük.
(Természetesen, akit ?zavar? ez a lé, az teljesen leöntheti, de mint azt már jeleztem, az ilyesmi konzervek (bab, csicseriborsó, lencse stb.?) leve, illetve annak íze, állaga jót tesz a kész ételnek.)
A sárgarépát és a szárzeller kis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a répát és a zellert, 2-3 percig együtt pirítjuk, majd beleborítjuk a csicseriborsót, a 4 kanálnyi fehérborecetet, megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és szép lassan 30-40 percig fõzzük.
A Kápia paprikákat szintén felkockázzuk és a fõzés végén ezt is a raguhoz adjuk, de már inkább csak átmelegítjük, hogy a roppanósságát megõrizze.