Csirkecomb vegyes körettel - tûzön, tárcsán
sponsored links
A vegyes köret egyes vendéglõkben azt jelentette - talán még most is van ilyen - hogy krumplit és rizst is bõségesen pakoltak a tányérra. Mostanság már az ún. egyszerûbb helyeken is inkább külön lehet rendelni a köretet, tehát ilyet csak akkor kap valaki, ha éppen így szereti. Nálam most nem annyira megtervezett, mondhatjuk, inkább szedett-vedett volt a vegyesség. Ebben az esetben zöld spárga (megláttam, szép volt, friss volt, szeretjük, vettem), krumpli (még volt itthon egy adag öreg krumpli) és tetemes mennyiségû hagyma (szintén ideje volt már elfogyasztani). Spárgát már máskor is sütöttem a tárcsán, inkább újkrumplival együtt, nyilvánvaló, hiszen ezeknek a szezonja egyszerre kezdõdik a kerti sütés szezonjával.
Gyakorlatilag ezzel el is mondtam a receptet. Gondom csak azzal volt, hogy hogyan, milyen sorrendben pakoljam a tárcsára, hogy minden éppen jól megsüljön, megpuhuljon, de ne égjen. Végül úgy oldottam meg, hogy sorban kivettem-rátettem.
Elõször persze a kicsontozott csirke felsõcombokat, ami alá mindössze pár csík szalonnával átkentem a melegedõ tárcsát, hogy a hús ne ragadjon hozzá. Aztán a bõrükkel lefelé rátettem. Amikor a csirkecombok bõrébõl is elkezdett ...