Csirkecomb tejfölös babbal

2011-11-27

sponsored links


Ez a bab csak úgy jött fõzés közben. Csirkét ettünk volna és rösztit. De ahogy készítettem, morfondíroztam, hogy ez így száraz lesz. Valami mártásos kellene hozzá. Eszembe jutott a pizza sütésnél megbontott óriás bab konzerv. Ezzel jó lenne valamit kezdeni, mert megromlik és kár lenne érte. Így született ez a tejfölös bab, amit bizony megtartok máskorra is.
A megtisztított combokat nagyon kevés forró olajon fehérre sütöttem mindkét oldalon. Sóztam, kevés ételízesítõvel is megszórtam. Mikor elsülte az általa engedett levét, kicsi vizet aláöntve fedõ alatt készre pároltam.
Kiszedegettem a serpenyõbõl, és a zsiradék nagy részét is leöntöttem. A bab került - a leve nélkül természetesen- a serpenyõbe. Én nem szeretem ezeknek a konzerv baboknak a levének az ízét. Kicsit édesek. Általában még le is öblítem a babot.
Felforrósítottam , 4 gerezd szeletekre vágott fokhagymát dobtam hozzá és jól átpirítottam. Egy pohár tejföllel ...

Folytats a blogon ... annifakanala.blogspot.com/2011/11/csi...

sponsored links

Keres?s