Csirkecomb tavaszi paellával
sponsored links
Friss, finom, könnyû. Egy jó kis recept a Good Food-ból?
Hozzávalók: 4 db felsõ csirkecomb, a bõrét rajta kell hagyni, 2 kanál liszt, 3 kanál oliva olaj,1 csészényi rizs (hosszúszemû vagy paella rizs), 2 apróra vágott hagyma, 3 vékony szeletkére vágott cikk fokhagyma, 1 kávéskanályni piros paprika, 2 csipetnyi sáfrány, 2 citrom leve és héja, 1 l húsleves, 1o dkg zöldborsó és 1o dkg szemes zöldbab, kis csokor menta és petrezselyemzöld apróra vágva.
A lert elõmelegitettem 18o fokra. A csirkecombokat megsóztam, és megforgattam a lisztbe. Egy wokba egy kanál olajat öntöttem, és addig sütöttem a combokat, mig szép aranysárgák nem lettek. Ezután áthelyeztem õket egy jénai tálba, és a lerben (sütõben) tovább sütöttem, kb. 4o percet.
A wokba öntöttem a megmaradt olajat, a hagymát és fokhagymát, megdinszteltem. Belakavartam a rizset, a pirospaprikát, a sáfrányt, a citromok reszelt héját és a húslevest. Idõnként megkavartam. Amikor a risz félig megfõtt, beletettem a zöldborsót és a zöldbabot. Csak egy citrom levét csorgattam bele, amikor teljesen megfõtt döntöttem el, hogy a másik citrom levet is adjam hozzá vagy sem? Beleszórtam a vágott zöld fûszereket is.
Kivettem a csirkecombokat, a rizsre helyeztem õket, és melegen tálaltam.
Hozzávalók: 4 db felsõ csirkecomb, a bõrét rajta kell hagyni, 2 kanál liszt, 3 kanál oliva olaj,1 csészényi rizs (hosszúszemû vagy paella rizs), 2 apróra vágott hagyma, 3 vékony szeletkére vágott cikk fokhagyma, 1 kávéskanályni piros paprika, 2 csipetnyi sáfrány, 2 citrom leve és héja, 1 l húsleves, 1o dkg zöldborsó és 1o dkg szemes zöldbab, kis csokor menta és petrezselyemzöld apróra vágva.
A lert elõmelegitettem 18o fokra. A csirkecombokat megsóztam, és megforgattam a lisztbe. Egy wokba egy kanál olajat öntöttem, és addig sütöttem a combokat, mig szép aranysárgák nem lettek. Ezután áthelyeztem õket egy jénai tálba, és a lerben (sütõben) tovább sütöttem, kb. 4o percet.
A wokba öntöttem a megmaradt olajat, a hagymát és fokhagymát, megdinszteltem. Belakavartam a rizset, a pirospaprikát, a sáfrányt, a citromok reszelt héját és a húslevest. Idõnként megkavartam. Amikor a risz félig megfõtt, beletettem a zöldborsót és a zöldbabot. Csak egy citrom levét csorgattam bele, amikor teljesen megfõtt döntöttem el, hogy a másik citrom levet is adjam hozzá vagy sem? Beleszórtam a vágott zöld fûszereket is.
Kivettem a csirkecombokat, a rizsre helyeztem õket, és melegen tálaltam.