Csirkecomb paradicsomos lencsével
sponsored links
A Good Food magazin januári számában találtam ezt a receptet, de egy kicsit átalakítottam. Paradicsomos verzióban készítettem el, eredetileg viszont mustárt és tejfölt kellett volna hozzáadni.
Hozzávalók (2 fõre):
2 db egész csirkecomb
20 dkg lencse
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
5-7 dl víz
4 evõkanál ketchup
3 evõkanál paradicsompüré
petrezselyem
só, bors
A hagymákat felszeleteljük, a csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és olajon mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük. Kivesszük az olajból, beledobjuk a hagymákat, üvegesre pároljuk. Rátesszük a lencsét, aláöntjük a vizet, sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve hagyjuk párolódni. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a ketchupot és a paradicsompürét, a csirkecombokat visszatesszük a lencse tetejére, és lefedve készre fõzzük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.