Csirkeburger újragondolva, almás savanyú káposzta nyoszolyán
sponsored links
Az összes költõi vénámat beleviszem az ételcímekbe :):) Kb ennyi is az összes vénám :P :D
A fészen elég sok oldalt követek, és innen-onnan merítem az ötleteimet, mert valljuk be a kajakészítésben a kitalálás a legnehezebb :)
Az egyik kedvenc oldalam a NatashasKitchen és a weboldala is tele van jobbnál jobb ötletekkel.
Mivel a vega kosztosom ma nem kért ebédet, így mindjárt csirkében kezdtem el gondolkodni.
Már a múltkoriban kedves barátnõmnél is láttam ezt a receptet, õ sajtos csirkefalatoknak keresztelte el. Úgyhogy ha már ennyi oldalról kaptam az inspirációt, akkor nekem is muszáj volt elkészíteni a light változatot. :)
Hozzávalók 5 fõ részére: 500 gr csibemell, 30 gr majonéz, 70 gr light sajtkrém (ezzel pótoltam ki a hiányzó majonézt) 100 gr light mozzarella sajt, 2 egész tojás, 30 gr fehér liszt, 70 gr zabliszt, só, bors, kapor ( ez lehet friss is szárított is). A sütéshez teflon serpenyõ olajjal permetezve
A savanyú káposztás körethez egy doboz (770 gr) fehérboros savanyú káposzta, 350 gr alma, 40 gr Szaffi cukor, 1 ek olíva olaj.
Elkészítése: a csirkemellet felkockázom, majd összekeverem a többi hozzávalóval és legalább fél órát hagyom a hûtõben pihenni. Amikor kiveszem, kanállal pogácsákat szaggatok a kiolajozott serpenyõben és ropogós pirosra sütöm mindkét oldalát. A körethez elõször megpirítom a cukrot, egy olajjal kikent serpenyõben, majd rádobom a káposztát is. Ha kell lehet sózni, de szerintem a káposzta sóssága pont elég. Így párolom majd félidõben ráreszelem a 3 db almát és még egy picit sütöm együtt.
A fészen elég sok oldalt követek, és innen-onnan merítem az ötleteimet, mert valljuk be a kajakészítésben a kitalálás a legnehezebb :)
Az egyik kedvenc oldalam a NatashasKitchen és a weboldala is tele van jobbnál jobb ötletekkel.
Mivel a vega kosztosom ma nem kért ebédet, így mindjárt csirkében kezdtem el gondolkodni.
Már a múltkoriban kedves barátnõmnél is láttam ezt a receptet, õ sajtos csirkefalatoknak keresztelte el. Úgyhogy ha már ennyi oldalról kaptam az inspirációt, akkor nekem is muszáj volt elkészíteni a light változatot. :)
Hozzávalók 5 fõ részére: 500 gr csibemell, 30 gr majonéz, 70 gr light sajtkrém (ezzel pótoltam ki a hiányzó majonézt) 100 gr light mozzarella sajt, 2 egész tojás, 30 gr fehér liszt, 70 gr zabliszt, só, bors, kapor ( ez lehet friss is szárított is). A sütéshez teflon serpenyõ olajjal permetezve
A savanyú káposztás körethez egy doboz (770 gr) fehérboros savanyú káposzta, 350 gr alma, 40 gr Szaffi cukor, 1 ek olíva olaj.
Elkészítése: a csirkemellet felkockázom, majd összekeverem a többi hozzávalóval és legalább fél órát hagyom a hûtõben pihenni. Amikor kiveszem, kanállal pogácsákat szaggatok a kiolajozott serpenyõben és ropogós pirosra sütöm mindkét oldalát. A körethez elõször megpirítom a cukrot, egy olajjal kikent serpenyõben, majd rádobom a káposztát is. Ha kell lehet sózni, de szerintem a káposzta sóssága pont elég. Így párolom majd félidõben ráreszelem a 3 db almát és még egy picit sütöm együtt.