Csirkebrassói sült zellerrel
sponsored links
Gyors és könnyû, üde fogás, ebédre még el is készülhet :-)
A sült zellert nemrég fedeztem fel a sült krumpli alternatívájaként, szuper, higgyétek el - illetve tegyetek vele egy próbát, mert megéri!
Csirkebrassói sült zellerrel
Elkészítési idõ: 50 perc
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma finomra vágva
- 2-3 ek. (olíva)olaj
- 2 csirkemell filé
- 3-5 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 1 nagy gumó zeller
- 1-2 ek. (olíva)olaj
A finomra vágott vöröshagymát az olajon fedõ alatt, meg-megkeverve nagyon sokáig pároljuk, legyen szinte krémes - mert csak így lesz meg a brassói tipikus szaftja.
Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, erõs tûzön fehéredésig pirítsuk, majd ízesítsük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és takaréklángon hagyjuk, míg a keletkezõ levét el nem fõvi.
Szaftosnak, puhának kell lennie, ez kb. 15 perc, de kóstoljuk meg.
A zellert megtisztítjuk, s felkockázzuk, mintha krumpli lenne. Borítsuk egy nagyméretû, sütõpapírral borított tepsire úgy, hogy a kockák kényelmesen elférjenek egymás mellett. Locsoljunk rá pici olajat, majd 200 fokon egyszer-kétszer átkeverve süssük ropogósra.
Sütés után ugyanúgy sózható (ízesíthetõ), mint a sült krumpli.
A jó fokhagymás, borsos csirkebrassóival tálaljuk.