Csirkebelsõség-pörkölt rizzsel
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csirkezúza és -szív vegyesen, 5 dkg füstölt szalonna, 1 paprika, 2-3 hámozott paradicsom, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika, házi ételízesítõ, só, bors.
Elkészítése:
A zúzát és a szívet jól megmossuk, megtisztítjuk, a porcokat és a fölösleges hártyákat és zsíros részt levágjuk, majd félbevágjuk. A szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot pedig kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzát meg a szívet, kissé átpirítjuk, házi ételízesítõvel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fûszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és lassú tûzön fõzzük. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a paprikát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és készre fõzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.