Csirkebecsinált
sponsored links
A hülye ételnevek sorában csak a töki pompos meg a tüttyölt ratyli elõzi meg, de ez utóbbi szerintem nem is létezik. Körülbelül egy évvel ezelõtt járta be a magyar gasztro-netet egy értelmezhetetlen recept, aztán felbukkant egy "istenbizony" megoldás is, ami leginkább egy vegetáriánus rakott krumplira hasonlít. Ha valahol elém tennék, tán még meg is enném, mert a neve - bár nagyon vicces - nem visszataszító.
Ellentétben a csirkebecsinálttal, ami nem gerjeszt túl étvágyjavító képzeteket... Nem is ettem meg soha: gyerekkoromban akkora undort keltettek bennem a csúnya ételnevek, hogy még borsót sem fogyasztottam, évekig. A "becsinált leves" csak az utóbbi hetekben jutott eszembe, most néztem utána, mit takar valójában: nos, tejfölös csirkeaprólék leves. Hát ettõl bajom nem lehet, eldöntöttem hát, hogy lebontom ezt a pszichológiai gátat, megfõzöm magamnak, és túllépek rajta. A legjobb minõségû hozzávalókat szedtem össze, nagy gonddal készítettem el, és tényleg nagyon finom lett. Ennek ellenére nem tervezem be a menübe a közeljövõben: be kellett látnom, hogy akárhogy kiteszek magamért, akárhogy odafigyelek az elkészítésre, akármennyire tudom, mi van benne: ha a neve eszembe jut, nekem elmegy az étvágyam... Úgy látszik, van, amit nem lehet kinõni.
Hozzávalók (8 adag):
1 db csirke far-hát
2 csirke szárny ...